2000 - 2004 YILLARI ARASI ETKİNLİKLER

 

 

Arçelik Bizim Odalar Projesi

 

 

Eğitimde Gönül Birliği. MEB, TEGV ve ARÇELİK A.Ş. ile Doğu ve Güney Doğu Anadolu’da bulunan çeşitli illerdeki YİBO (Yatılı İlköğretim Bölge Okulu) öğretmenlerine drama çalışması düzenledik.

 

Eğitimde Gönül Birliği Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda görev alan Oluşum Drama Enstitüsü liderleri ise şu isimlerden oluştu; Naci Aslan, Bil. Uzm. Derya Özer, Doç. Dr. Aysel Köksal Akyol, Drama Lideri Sema Alevcan, Doç. Dr. Ayşe Çakır İlhan, Dr. Aşye Okvuran, Bil. Uzm. Meryem Akın Temiz ve Öğr. Gör. Gülşen Yegen.

 

Çalışma Erzurum, Ordu, Rize ve Nevşehir’de düzenlendi.

Eğitimde Öğrenen Merkezli Bir Yaklaşım: Drama

 

4 Aralık 2004,

10.00-12.00, Cumartesi, 19 Mayıs Üniversitesi / SAMSUN

 

Yöneten: Yard. Doç. Dr. H. Nalan GENÇ 

Konuşmacılar 

Doç. Dr. Aysel K.AKYOL (Ankara Ü. EEYO ÇGE Bölümü)
Doç. Dr. Ayşe ÇAKIR İLHAN (Ankara Üniversitesi EBF)
Dr. Ayşe OKVURAN (Ankara Üniversitesi EBF)
Naci ASLAN (Oluşum Drama Enstitüsü)

Eğitimde Öğrenen Merkezli Bir Yaklaşım: Drama

 

24 Ekim 2004,

13.00-15.00, Pazar, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Sal. / ADANA

 

Yöneten: Şahin KELLECİ

Konuşmacılar

Doç. Dr. Aysel K.AKYOL (Ankara Ü. EEYO ÇGE Bölümü)

Araş. Gör. Ruken AKAR VURAL (Çukurova Üni. EF.)

Naci ASLAN (Oluşum Drama Enstitüsü)

Bilkent Toplumsal Duyarlılık Projeleri

 

29 Mayıs 2004 Cumartesi günü 09.30 – 12.30 saatleri arasında Bilkent Üniversitesi, Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP), Demiryolu Hattı Destek Projesi – 2004” kapsamında bir atölye gerçekleştirdik.

 

Polatlı Karahamzalı Köyü İlköğretim Okulu öğretmenlerine, Polatlı Endüstri Meslek Lisesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen atölyeye, TDP üyesi 15 Bilkent öğrencisi katıldı.

Okulöncesi Çocuklarla Gösteri

 

25 Mayıs 2004, Salı günü, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Okulöncesi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerine “Okulöncesi çocuklarla gösteri hazırlama” konulu söyleşi gerçekleştirdik.

Eğitimde Çağdaş Bir Yaklaşım: Drama

 

(22 Mayıs 2004, 09.30-12.30, Cumartesi, Kadıköy Anadolu Lisesi/İSTANBUL)

 

Yöneten: Cemal CANDAŞ (Koç Özel İÖO)

Konuşmacılar

Yard. Doç. Dr. Tülin SAĞLAM (A.Ü. DTCF Tiyatro Bölümü)

Dr. Abdulkadir ÇEVİK (A.Ü. DTCF Tiyatro Bölümü)

Uzm. Sevda ÇEVİK (Oyun ve Tiyatro Pedagogu)

Naci ASLAN (Oluşum Drama Enstitüsü Başkanı)


ATÖLYE ÇALIŞMALARI  

Atölye 1. Yard. Doç. Dr. Tülin SAĞLAM
Dramada Çeşitli Yöntemler ve Bu Yöntemlerin Dayandığı İlkeler

Atölye 2. Dr. Abdulkadir ÇEVİK-Gözlem–Hareket– İfade

Atölye 3. San. Yet. Sevda ÇEVİK - Rol Oyunları- Drama

Atölye 4. Naci ASLAN - Dramanın Asalları

Atölye 5. Tülay ŞENEL, Cemal CANDAŞ, Nabi BELEKOĞLU,
Rahmi ATAY, Mustafa KOVANLIK, Uğur TEKEŞ - Eğitimde Bir Yöntem Olarak Drama

 

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla. 

Giresun Bulancak’da Eğitimde Drama

 

24 – 25 Nisan 2004 tarihleri arasında Bulancak’ta “5. MÜRSEL GÜLMEZ TİYATRO GÜNLERİ” düzenlendi.

 

Düzenlenen bu etkinlik kapsamında Oluşum Drama Enstitüsü olarak “Eğitimde Drama” konulu atölye çalışması gerçekleştirdik. Atölye çalışmalarına ilgi büyük oldu.

Çocuk ve Drama

 

16 Mart 2004 Salı günü saat 16.30’da Hacettepe Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı, “Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Topluluğu” konuğu olarak, “ÇOCUK ve DRAMA” konulu seminer gerçekleştirdik.

 

Semineri Oluşum Drama Enstitüsü drama eğitimcisi Naci Aslan yürüttü. Hacettepe Üniveristesi Merkez Kampus’te gerçekleştirilen seminer oldukça ilgi gördü.

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Hizmetiçi Eğitim Programı

 

Oluşum Drama Enstitüsü liderleri Çankaya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitim çalışmaları kapsamında düzenlediği seminerleri yürütüyor.

 

15 – 22 Ocak 2004 tarihlerinde 2 gruba toplam 8’er oturumluk drama atölye çalışması gerçekleştirdik.

Dramatik Eğitimin Tarihi

 

2 Kasım 2003 tarihinde Naci Aslan tarafından, Ankara Üniversitesi Drama Topluluğu’na “Dramatik Eğitimin Tarihi” konulu söyleşi ve atölye çalışması düzenlendi.

 

Atölyeye topluluk üyeleri büyük ilgi gösterdiler.

Yapı Meslek Lisesi Öğretmenlerine Drama

 

7 Ekim 2003 tarihinde, Milli Eğitim Bakanlığı Ankara Yapı Meslek Lisesi öğretmenlerine bir seminer gerçekleştirdik.

 

Tek oturumluk seminerin başlığı “Eğitimde Drama” olarak belirlendi. Meslek lisesi öğretmenleri konuya büyük ilgi gösterdiler.

Antakya’da Drama

 

Antakya Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen, 19. Antakya Festivali kapsamında 26 – 27 Temmuz 2003 tarihlerinde “Drama ve Tiyatro” konulu 4 oturumluk atölye çalışması düzenledik.

 

Festival bünyesinde ayrıca  “Drama ve Tiyatro” konulu söyleşi gerçekleştirdik.

 

Her iki etkinliği de drama lideriimiz Naci Aslan yürüttü.

Yabancı Dil Eğitiminde Drama

 

2003 yılının Temmuz ayında, Ankara English Fast Dil Eğitim Merkezi öğretmenlerine drama eğitimi düzenledik.

 

Kurumun Kızılay’daki merkezinde öğleden sonra 13.00 – 16.00 saatleri arasında gerçekleşen  eğitimi Oluşum Drama Enstitüsü drama eğitimcisi Naci Aslan yürüttü.

 

Çalışmada başlangıçta yapılan temel drama çalışmalarının ardından, sınıfta drama örnekleri üzerinde duruldu ve özellikle eğitimde drama örnekleri verildi.

 

Yaş grupların göre yapılacak dil eğitimlerinde dramanın bir yöntem olarak nasıl uygulanacağı üzerinde de durulan çalışma oldukça ilgiyle izlendi.

Eğitimde Alternatif Bir Yöntem: Drama

 

16 – 20 Nisan 2003 tarihleri arasında; Bulancak’ta gerçekleşen 4. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri kapsamında bir atölye çalışması gerçekleştirdik.

 

“Eğitimde Alternatif Bir Yöntem: Drama” başlıklı iki oturumluk atölye çalışmasına, Karadeniz Teknik Üniversitesi Giresun Eğitim Fakültesi, Okulöncesi Öğretmenliği ile Sınıf Öğretmenliği öğrencileri katıldılar.

Yabancılaşma – Yabancılaştırma

 

6 Mart 2003 tarihinde Ankara Alman Kültür Merkezi’nde, 9. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı DramaSemineri’nde, “Yabancılaşma ve Drama/Tiyatro” konulu bir panel gerçekleştirildi.

 

Panele Doç. Dr. Ayşe Çakır İLHAN, Dr. H. Ömer ADIGÜZEL ve Dr. Ayşe OKVURAN ile birlikte Oluşum Drama Enstitüsü’nden Naci Aslan konuşmacı olarak katıldı. Naci Aslan seminerde “Yabancılaşma, Yabancılaştırma ve Drama – Tiyatro” isimli bildirisini sundu.

Turist Rehberleriyle Drama

 

Oluşum Drama Enstitüsü olarak; TUREB (Türkiye Turist Rehberleri Birliği) ve İRO (İstanbul Turist Rehberleri Odası) işbirliği ile turist rehberlerine yönelik bir drama semineri düzenledik.

 

“Müzede Drama” başlıklı seminer; 1 – 2 Mart 2003 günlerinde İstanbul’da yapıldı. Semineri Oluşum Drama Enstitüsü drama liderleri Naci Aslan ve Sema Alevcan gerçekleştirildi.

DEHB ve Drama

 

 

 

2 Ocak 2003 günü, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan TEK İlköğretim Okulu öğretmenlerine “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) Olan Çocuklarla Drama” konulu bir söyleşi gerçekleştirdik. Naci Aslan tarafından yürütülen söyleşiye okulun öğretmenleri ve yöneticileri büyük ilgi gösterdi

TRT İlk Yardım Dizi Programı

 

Oluşum Drama Enstitüsü, TRT için hazırlanan “İlkyardım” programlarında yer aldı. Danışmanlığını kurucumuz Naci Aslan‘ın üstlendiği 44 bölümlük programda Oluşum katılımcısı çocuklarımız oynadı.


Grup sorumluluğunu Oluşum liderlerinden Yasemin Topçu ve Ufuk Anıl’ın yürüttüğü projenin çekimleri Bolu, Konya ve Ankara’da gerçekleştirildi. Çocuklarımızla çekimlerden önce ve sonra anket yapıldı.

 

Yapımcılığını Zuhal Çetinkanat‘ın yaptığı program TRT 1 ve TRT INT kanallarında yayınlandı.

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Hizmetiçi Eğitim Programı

 

Oluşum Drama Enstitüsü Çankaya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitim çalışmaları kapsamında düzenlediği seminerde atölye çalışması gerçekleştirdi.

 

Naci Aslan tarafından 19 ve 26 Aralık 2002, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “İlköğretim Çocuklarıyla Drama Yöntemiyle Oyun Sahneye Koyma” ve “Dramatik Eğitimin Tarihi” konulu atölye çalışmasına kalabalık bir öğretmen topluluğu katıldı.

Bolu’da Drama

 

21 – 22 Aralık 2002 tarihlerinde, Abant İzzet Baysal Üniversitesi‘nin Eğitim Fakültesi öğretim elemanı ve öğrencilerine, toplamda dokuz saat süren iki oturumluk atölye çalışması düzenledik.

 

Atölyeye fakülte öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

Özel Baştem Turizm Meslek Lisesi’nde

Drama Semineri

 

2002 yılının Aralık ayında; Ankara Özel Baştem Turizm Meslek Lisesi‘nde bir drama semineri düzenledik.

 

Kurucumuz Naci Aslan‘ın katıldığı seminere, kurumun öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Özel Tiyatrolar ve Sorunları

 

30 Ekim – 10 Kasım 2002 tarihleri arasında Ankara’da TAKSAV tarafından düzenlenen, 7. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında 6 Kasım 2002 tarihinde Ekin Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Özel Tiyatrolar ve Sorunları” konulu bir panel gerçekleştirildi.

 

Bu panele kurumumuzdan Naci Aslan; Atilla SAV, Ayşegül YÜKSEL ve Murat DEMİRBAŞ ile birlikte konuşmacı olarak katıldı.

 

Mit, Rit ve Dramanın Doğuşundan Tragedya'ya

 

17 – 27 Ekim 2002 tarihlerinde gerçekleşen Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında, 25 Ekim 2002 günü; Alman Kültür Merkezi’nde “Mit, Rit ve Dramanın Doğuşundan Tragedya'ya” konulu atölye çalışması gerçekleştirdik.

 

Kurucumuz drama lideri Naci Aslan tarafından yürütülen atölyeye 25 civarında bir katılım oldu.

 

Radyo ODTÜ'de Drama Söyleşisi

 

Oluşum Drama Enstitüsü kurucusu ve drama lideri Naci Aslan, Radyo ODTÜ’de yayınlanan, yapımcılığını Ali Akın AKYOL’un yaptığı ve yayın hayatına uzun yıllardır devam eden “Ayışığında Agora” programına konuk oldu.

 

“Dramanın Anadolu’daki Kaynakları” başlıklı söyleşinin yapıldığı program, 9 Haziran 2002 Pazar günü canlı olarak yayınlandı.

 

Dinleyenlerin telefonla katıldığı program bir saat sürdü.

 

Drama ve Çocuk Tiyatrosu

 

27 Mart – 15 Nisan 2002 tarihleri arasında, Bartın İl Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 8. Geleneksel Bartın Tiyatro Festivali düzenlendi.

 

Festival kapsamında gerçekleştirilen, “Drama ve Çocuk Tiyatrosu” paneline kurumumuzdan Naci Aslan, Ülkü AYVAZ ve Zafer GECEGÖRÜR ile birlikte konuşmacı olarak katıldı.

 

 

Bartın’da Drama

 

13 – 14 Nisan 2002 tarihleri arasında, Bartın İl Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 8. Geleneksel Tiyatro Festivali kapsamında“Okulöncesi Eğitiminde Drama” konulu atölye çalışması gerçekleştirdik.

 

Kurucumuz Naci Aslan liderliğinde gerçekleştirilen atölyeye 32 okulöncesi öğretmeni katıldı.

 

Çağdaş Drama Derneği

Drama Liderlik Grubu

 

Drama eğitimcisi Naci Aslan, Çağdaş Drama Derneği Drama Liderlik grubuna Dramatik Eğitimin Tarihi Semineri verdi.

 

29 Ocak 2002 günü 18:30 - 21:30 saatleri arasında bir oturum olarak gerçekleşen seminerde; Ritüel, Mitos ve Drama süreci ayrıntılı olarak işlendi. 

 

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Hizmetiçi Eğitim Programı

 

Oluşum Drama Enstitüsü liderleri Çankaya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitim çalışmaları kapsamında düzenlediği semineri Naci Aslan yürüttü.

 

15 – 18 Ocak 2002 tarihleri arasında, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretmenlere Hizmetiçi Eğitim Programı çerçevesinde “Drama Yöntemi ile Oyun Hazırlama Sürecine Bir Örnek; Ritüel, Mit ve Drama” konulu atölye çalışması gerçekleştirdik.

Dramanın Anadolu’daki Kaynakları

 

30 Ekim – 10 Kasım 2002 tarihleri arasında,  TAKSAV;  7. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali düzenledi.

Bu festival kapsamında, Oluşum Drama Enstitüsü olarak, kurucumuz Naci Aslan yönetiminde bir atölye gerçekleştirdik.

 

7 Kasım 2002 günü, TAKSAV salonunda gerçekleşen “Dramanın Anadolu’daki Kaynakları” başlıklı atölye yoğun ilgi gördü.

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Hizmetiçi Eğitim Programı

 

Oluşum Drama Enstitüsü Çankaya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitim çalışmaları kapsamında düzenlediği seminerleri yürütüyor.

 

13 Kasım 2002 günü, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “İlköğretim Çocuklarıyla Drama Yöntemiyle Oyun Sahneye Koyma” konulu semineri Naci Aslan yürüttü.

Tarih Vakfı TEMPER Projesi

 

Tarih Vakfı'nca düzenlenen TEMPER projesine drama eğitimcisi Naci Aslan da katıldı.

 

9 Kasım 2002 Cumartesi günü İstanbul Tarih Vakfı Darpane Binaları Küçük Salon'da gerçekleşen seminerde; Prof. Dr. Mehmet Özdoğan - Prehistorya, Dr. Ayfer Bartu - Antropolog, Çatalhöyük hakkında sunum yaptılar.

 

Kurtuluş Savaşı Drama Oturumu

 

Aralık 2001 tarihinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, Çankaya Gökay İlköğretim Okulu öğrencilerine “Mustafa Kemal ve Kurtuluş Savaşı” konulu drama atölye çalışması gerçekleştirdik.

 

Drama – Tiyatro Söyleşisi

 

Drama liderimiz Naci Aslan, 2 Aralık 2001 günü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi‘de, şubenin tiyatro kolu tarafından düzenlenen, “Drama – Tiyatro” konulu söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.

 

Oluşum Drama Atölyesi liderlerinden Derya Özer‘in de raportör olarak katıldığı söyleşiye, dernekten burs alan ve tiyatro kolu çalışmalarına devam eden üniversite öğrencileri katıldı.

 

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmetiçi Eğitim Programı

 

Oluşum Drama Enstitüsü liderleri Çankaya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitim çalışmaları kapsamında söyleşi düzenledi.

 

21 Kasım 2001 günü, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim programında öğretmenlere “Çocuklarla Drama ve Tiyatro” konulu söyleşi gerçekleştirdik.

Dramanın Anadolu’daki Kaynakları

 

20 Haziran 2001 günü saat 17.00’de Hacı Bektaş Veli İmece Kültür Merkezi ve ATÜK tarafından ortaklaşa düzenlenen Tiyatro Günleri kapsamında “Dramanın Anadolu’daki Kaynakları” konulu atölye çalışması düzenledik.

 

Enstitümüz drama lideri Naci Aslan yöneticiliğinde, merkezin Ali Doğan Konferans Salonu’nda gerçekleşen çalışmaya 30 kişi katıldı.

Dramanın Anadolu’daki Kaynakları Atölyesi Giresun’da

 

18 – 22 Nisan 2001 tarihleri arasında Bulancak/Giresun’da düzenlenen 2. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri kapsamında gerçekleştirilen “Dramanın Anadolu’daki Kaynakları” konulu atölye çalışmasını Naci Aslan yönetti.

 

Hitit ritüelleri üzerine yapılan çalışma aşağıdaki tablette anlatılan ritüelin canlandırılmasıyla sona erdi.

 

Tarih: İÖ 1750 – 2000 dolayları. (?)
Yer: Orta Anadolu’da, Hitit İmparatorluğu’nun Başkenti Hattuşa (?)
Dramanın Yapıldığı Yer: Büyük Tapınak (?)

(09) Sonra erkekler iki gruba ayrılır. Onlara adlar verilir.
(10) Bir gruba, Hatti kentinin erkekleri derler;
(11) öteki gruba Masa kentinin erkekleri derler.
(12) Hatti kentinin erkeklerinde tunçtan silahlar vardır, ama Masa’nın erkeklerinde
(13) kamıştan yapılma silahlar vardır. Sonra dövüşürler.
(14) Hatti’nin erkekleri kazanır. Ganimeti alırlar,
(15) ve onu tanrıya adarlar. Sonra tanrı(nın tasvirini) yukarı kaldırırlar
(16) ve tapınağa götürürler. Bir sunak hazırlarlar;
(17) avuç dolusu ekmek sunarlar; sunu içkisi dökerler; güneş kurslarını dikerler.

(KUB XVII 95, iii 9–17) (Gaster, 2000. s. 338)

Tiyatronun İşlevi ve Yapılanmalar

 

Kurumumuz kurucusu ve ATÜK İkinci Başkanı Naci Aslan, 18 – 22 Nisan 2001 tarihleri arasında Bulancak/Giresun’da düzenlenen 2. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri kapsamında gerçekleştirilen Tiyatronun İşlevi ve Yapılanmalar konulu söyleşiye katıldı.

 

Naci Aslan dışında ATÜK Başkanı Şenol TİRYAKİ, Özgür BAŞKAYA ve Selim KALIÇ katıldığı söyleşide tiyatronun işlevi ve geçmişten günümüze tiyatro birlikleri üzerinde duruldu.

 

Oldukça kalabalık bir izleyeci topluluğu önünde gerçekleşen söyleşi yaklaşık üç saat sürdü.

Ankara Üniversitesi

Eğitim Bilimleri Fakültesi

Yaratıcı Drama Topluluğu

 

Drama liderimiz Naci Aslan 10 - 11 Haziran 2000 Cumartesi ve Pazar günleri, Ankara Ünversitesi Eğitim Bilimler Fakültesi Yaratıcı Drama Topluluğu öğrencilerine iki günlük seminer verdi.

 

Birinci gün 09:30 - 15:30 saatleri arasında; drama teorisi, dünyada ve ülkemizde drama tarihi üzerinde duruldu. Sunumda ayrıntılı görsel malzeme de kullanıldı.

 

Seminerin ikinci günü ise yine 09:30 - 15:30 saatleri arasında yaratıcı drama uygulamaları yapıldı. Dramatik yapı, drama süreçleri planlama ve diğer çalışmalar yapıldı. 

Bartın’da Çocuklarla Drama

 

19 – 21 Mayıs 2000 tarihleri arasında Bartın İl Kültür Müdürlüğü ve ATÜK tarafından ortaklaşa düzenlenen BARTIN TİYATRO GÜNLERİ kapsamında gerçekleştirilen ve 12-14 yaş grubu çocukların katıldığı “Okul – Öğretmen – Çocuk” konulu atölye çalışması gerçekleştirdik. 

 

Drama Lideri Naci Aslan tarafından gerçekleştirilen atölye, 20 civarında katılımla gerçekleşti. Çocukların okul yaşantılarına dönük atölyede ağırlıklı olarak iletişim ve empati becerileri üzerine odaklanıldı.

 

Tiyatro günleri kapsamında ayrıca öğretmenlerin katıldığı “Eğitimde Alternatif Bir Yöntem: Yaratıcı Drama” konulu atölye çalışması gerçekleştirdik.

Bartın Tiyatro Günleri Panelleri

 

19 – 21 Mayıs 2000 tarihleri arasında Bartın İl Kültür Müdürlüğü ve ATÜK tarafından ortaklaşa düzenlenen BARTIN TİYATRO GÜNLERİ kapsamında ATÜK (Amatör Tiyatrolar Üretim ve Yayın Kooperatifi) ve “Karadeniz Kentlerinde Tiyatro” konulu söyleşiye Oluşum Tiyatrosu genel sanat yönetmeni Naci Aslan da katıldı.

 

Söyleşilerde amatör tiyatroların sahneleme ve örgütlenme sorunları üzerinde duruldu.

 

Sahneleme ve diğer teknik sorunların ancak örgütlenme ile mümkün olabileceği konusu tartışmalarda daha fazla ön plana çıktı.

Hacettepe Üniversitesi

Okulöncesinde Drama Semineri

 

Drama liderimiz Naci Aslan 2000 yılı Mayıs ayında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okulöncesi Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerine drama atölyesi yönetti.

 

Bölüm başkanı Prof. Dr. Belma Tuğrul‘un davetiyle gerçekleşen eğitim iki grupla yapıldı. Atölyelerde başlangıçta yapılan ısınma çalışmalarının ardından, özellikle okulöncesi çocuklarına uygulanabilecek örnekler üzerinde duruldu ve okulöncesi drama uygulamalarındaki akışkanlık ve esneklik konularına vurgu yapıldı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği

 

22 Nisan 2000 tarihinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi‘nde “Eğitimde Drama” konulu seminer gerçekleştirdik. Seminere ÇYDD üyeleri ve burslu öğrencileri katıldı.

 

Dernek üyesi Hale Albay öncülüğünde ve kurucumuz Naci Aslan liderliğinde gerçekleştirilen seminere 30 civarında katılım oldu. Çalışmada Oluşum Drama Atölyesi liderlerinden Derya Özer raportör olarak görev aldı.

Eğitimde Tiyatro ve

Ismayıl Hakkı Baltacıoğlu

 

4 Nisan 2000 tarihinde Çankaya Belediyesi Mithatpaşa konferans salonunda Eğitimde Tiyatro ve Ismayıl Hakkı BALTACIOĞLU isimli söyleşiyi gerçekleştirdik.

 

Söyleşiye konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevda Şener katıldı.

Antalya Bir Öğrenme Alanı Olarak Müzeler Semineri

 

Antalya Valiliği ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Antalya'da düzenlenen seminerde Oluşum'dan Naci Aslan da sunum yaptı. 

BİR EĞİTİMDE TİYATRO ÖRNEĞİ

2015. ÇUBUK – MAN

 

Oluşum Drama Enstitüsü MAN AŞ çalışanlarına bir Eğitimde Tiyatro örneği hazırlayıp sundu.