2005-2006 Dönemi

 

 

GÖSTERİ PROGRAMI

 

 

 

 04 - 06 a Yaş Grubu
Lider: Mine ERDEM

SEVİMLİLER ORMANI 

 

 07 - 09 a Yaş Grubu
Lider: Serap SAĞLAM
DENİZİN SESİ  

07 - 11 b Yaş Grubu
Lider: Deniz Kıratlı KIZILIRMAK

MUTLULUK İÇİMİZDEDİR 

 

  10 - 14 a Yaş Grubu
Lider: Gökçen ÖZBEK
ORTASI YOK MU?  

 

15 - 17 a Yaş Grubu
Lider: Gökçen ÖZBEK 
DENGE

 

 15 - 17 b Yaş Grubu
Lider: Gonca DAĞISTANLIOĞLU
ŞU GENÇLER!

 

  Genel Seremoni
Katılım Belgeleri Dağıtım Töreni
Kapanış

 

18 Haziran 2006, Pazar 13.00  Ekin Sanat Merkezi 
 EKİN SANAT MERKEZİ’nin KATKILARIYLA

 

 

Merhaba 

 

2005 - 2006 döneminin de sonuna geldik. Çocuklarımızla hayatı öğrenmeye ve anlamaya çalıştık, hayatın provası’nı yaptık. 

Biz çocukları çok sevdik. Onları sevince ve onlara sevgiyle yaklaşınca değiştiklerini, geliştiklerini, daha kolay öğrendiklerini gördük. Bilgi neredeyse ona ulaşmaya, kavramaya ve alanımızda uygulamaya çalıştık. Gelecek döneme daha umutla bakıyoruz şimdi; yeni deneyimlerle, yeni açılımlarla ve yeni çocuk yüreklerle.

 

Birazdan izleyeceğiniz gösteriler çalışmalarımızın bir ürünü ya da varmak istediğimiz sonuç değildir. Bizim için asıl olan drama sürecinin kendisidir. Çünkü öngörülen hedeflerin çoğuna bu süreçte varılabilmektedir. Kuşkusuz gösteri sürecinin de çocuklarımızın üzerinde olumlu etkileri vardır. Şimdi bu sürecin sonundayız. Onlar bir kaç haftada hazırladıkları bu küçük gösterilerini sizlere sunacaklar ve sonuçlarını görerek yeni deneyimler kazanacaklar. Çocuklarımızın hazırladığı bu gösteriler üzerinde yapılacak uzun soluklu teatral çalışmalar, gösterileri tiyatro formuna dönüştürebilir. 

Drama çalışmalarındaki temel amacımız, çocuklarımızın;  yaratıcı, kendine güvenen, kendinin farkında olan, iletişim becerileri gelişmiş, hoşgörülü, çağdaş ve demokrat birer birey olabilmelerini desteklemeye çalışmaktır. Demokrasi Kültürü’nün ancak böyle oluşabileceğine inanıyoruz. . 

 

Şimdi sahnede onlar var; belki de yaşamlarında ilk kez... Haydi alkışlarınızla cesaretlendirin onları.

 

Naci ASLAN

 

 

 

İnsanların ve meleklerin dilleriyle konuşabilsem, bütün sırları, bütün bilgileri bilsem, dağları yerinden oynatacak gücüm olsa ama sevgim olmasa, bir hiçim. Sevgi sabırlıdır, lütufkardır, haset bilmez, sevgi övünmez, kibirlenmez, kötü düşünmez, kötü söz söylemez. Sevgi haksızlığa değil, gerçeğe sevinir. Sevgi her şeye katlanır, her şeye inanır, sevgi sabırlıdır...